Afsluitingshaag van meidoorn

Beschrijving

Het erf, gelegen op de grens van de voormalige gemeenten Paulatem en Beerlegem, wordt aan de kant van de Holstraat afgesloten met een weerhaag. Deze bestond in oorsprong uit meidoorn. Door het gebruik van meidoorn, in een dicht plantverband, werd de haag ondoordringbaar gemaakt. Door ze jaarlijks te scheren wordt ze op traditionele wijze onderhouden. De haag is geplant langs de perceelgrens en is nog een voorbeeld van een scheerhaag dienstig als erfafsluiting. Ondertussen is de haag verrijkt met zomereik, haagbeuk en vlier.

Auteurs: Van der Linden, Geert