Boerderij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerderij

Beschrijving

Boerderij nabij de Nederlandse grens bestaande uit woonstalhuis met ten oosten langsschuur, dienstgebouw en recente stallingen aan noordzijde, moestuin aan zuidzijde.

Opgefrist woonstalhuis, volgens de bewoners opklimmend tot 1859; woonhuisgedeelte met dubbelhuisopstand van vijf traveeën, stalgedeelte van zes; doorlopend zadeldak (kunstleien).

Baksteenbouw op gecementeerde plint. Rechthoekige beluikte muuropeningen met afgeronde hoeken, stalgedeelte met witstenen sleutels en hoekblokken; korfboogvormige deur en laadluik. Westgevel met vlechtingen en houten aanbouwsel omgeven door lindebomen (voormalige kapel?) Aangepaste noordgevel met opkamer. Bakstenen langsschuur (circa 1930) ten oosten en ten noorden dienstgebouw onder pannen zadeldak.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita