Afsluitingshaag van meidoorn en haagbeuk

Beschrijving

Langs de straatzijde wordt het erf afgesloten met een gemengde afsluitingshaag, in oorsprong bestaande uit meidoorn. Tegenwoordig bestaat de haag nu voor ongeveer de helft uit meidoorn en de helft uit haagbeuk, al dan niet natuurlijk verrijkt met beuk, liguster, eik en olm. Het betreft hier een zéér oude scheerhaag bedoeld om indringing te voorkomen en om te verhinderen dat de dieren, met name het kleinvee, van op het erf zouden uitbreken. Al sinds de militaire topografische kaart uit 1870 blijkt dat op deze locatie al een haag aanwezig was. Het is wel mogelijk dat deze sindsdien al (verschillende keren) verjongd werd.

Auteurs: Van der Linden, Geert