Beschrijving

Merkwaardige hoeve met losstaande bestanddelen, uit de tweede helft van de 19de eeuw ingeplant op omhaagd terrein aan zuidoostzijde "Kasteel met park Hof ter Linden". Woonstalhuis (nok loodrecht op de straat), aanpalende stalling (nok parallel aan de straat) en langsschuur (nok loodrecht op de straat).

Merkwaardig rechthoekig woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd dak (mechanische pannen); vorstkam en vierhoekige bakstenen dakruiter onder zadeldak. Bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Noordelijke voorgevel, enkelhuistype met verhoogd middenrisaliet onder puntgevel. Overkragende omlopende daklijsten met windborden. Keperboogvormige vensters en deuren; lekdrempels en fraaie metalen roedeverdeling. Zuidgevel met aanbouwsel onder lessenaarsdaken. Tegen westgevel eenvoudige sterk verbouwde stalling van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), rechthoekige muuropeningen. Aanpalende kleine rechthoekige stalling onder zadeldak (mechanische pannen); overkragende daklijsten met windborden en schragende sierbalken. Rechthoekige bakstenen langsschuur onder schilddak (leien) met rechthoekige poorten.

Auteurs: Wylleman, Linda