Kleine hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Kleine hoeve met boerenhuis en inrijpoort aan straatzijde, dienstgebouwen achteraan. Kern uit midden 19de eeuw: benedenverdieping van het woonhuis, met de oorspronkelijke dakhelling die zichtbaar bleef in de linkerzijgevel. Dit oude gedeelte werd in het eerste wkart van de 20ste eeuw met één bouwlaag verhoogd.

Breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en thans twee bouwlagen onder zadeldak. Bakstenen gebouw voorzien van rechthoekige muuropeningen met hardstenen latei en lekdrempel, de benedenvensters beluikt.

Het schuurgedeelte, rechts, dateert uit de periode van de verhoging.