Woonhuis met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis met winkel

Beschrijving

Rijhuis van drie bouwlagen onder platte daken, van circa 1971 naar ontwerp van Willy Van Der Meeren. Bouwtoelating van 30 juni 1971.

Grotendeels L-vormig gebouw met linker gedeelte voorgevel bezet met leisteen. Rechter gedeelte op gelijkvloers winkelruimte, waarop terras aan straatzijde afgeschermd met schuin geplaatste betonplaten.

Auteurs: Wylleman, Linda

Aanvullende informatie

Woning ontworpen door architect Willy Van Der Meeren voor de familie Van Put-Merechal. De winkelruimte werd doorgetrokken tot nummer 44. In 2016 werd het terras omgevormd tot een binnentuin met bovenlichten, de horizontale betonnen lamellen in de gevel werden vervangen door een glaswand. Voor het woonhuis op nummer 46 heeft architect Jo Crépain ter hommage aan Willy Van Der Meeren de gevel in dezelfde leisteen ontworpen, waardoor een geheel ontstond. Dakappartement over nummers 44 en 46.

• Gegevens verstrekt door de gemeente.
Auteurs: Jacobs, Els