Ringenhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Ringenhoeve

Beschrijving

Hoeve gelegen even ten zuiden van het dorp, tussen weilanden en twee mooie eikendreven. Na brand herbouwd circa 1900.

Imposante hoeve met oude inplanting; oorspronkelijk een ontginning van de priorij van Villers. Losstaande bestanddelen rond aarden erf: woonstalhuis onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de Bethaniënlei), ten noorden, haaks hierop bakstenen schuur en ten westen, parallel gebouwd, houten bergplaats, beide onder pannen zadeldak.

Baksteenbouw gemarkeerd door steunberen, puntgevels en gecementeerde gevelpartijen. Rechthoekige muuropeningen, opkamervenster aan zuidzijde. Bakstenen langsschuur met steunberen en rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita