Kapelhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapelhoeve

Beschrijving

Kapelhoeve, gelegen in omhaagde tuin, circa 1930 gebruikt als kapel; na de Tweede Wereldoorlog verbouwd tot woonhuis, in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw.

Zuidelijke voorgevel van totaal acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), twee dakvensters met tuitgevel in oostvleugel. Gekalkte lijstgevel op gepikte plint gemarkeerd door grote tuitgevel in derde travee, lagere uitspringende vierde ingangstravee bekroond met kleinere tuitgevel. Drie eerste westelijke traveeën: segmentboogvensters met glasramen uit de kapel van Isenberge; vier oostelijke traveeën met houten beluikte kruiskozijnen. Westelijke zijpuntgevel bekroond met ijzeren kruis; verankerde oostelijke zijpuntgevel met rondboogvenster.

Auteurs: Steyaert, Rita