Parochiekerk Sint-Willibrordus

Beschrijving

Neogotische kerk opgericht in 1890-91 naar ontwerp van architect Louis Gife, herstel van de oorlogsschade in 1946-50 naar ontwerp van architect Emiel Verschueren.

Eénbeukige kerk van drie traveeën, met kruisbeuk van één travee, recht afgesloten koor van twee traveeën en toren onder ingesnoerde naaldspits boven noordelijke kruisarm. Bakstenen kerk onder zadeldaken (leien) gemarkeerd door versneden steunberen en speklagen; gedrukte spitsboogvormige muuropeningen. Binnenin, bakstenen muren met speklagen, kruisribgewelven laatstgenoemde in koor opgevangen door natuurstenen halfzuilen met koolbladkapiteel. Neogotisch mobilair en glasramen.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Kerken, Brecht, Sint-Willibrorduskerk, Overbroek, dossiers 1, 2, 8, 9.

Auteurs: Steyaert, Rita