Hoeve gedateerd 1867

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve gedateerd 1867

Beschrijving

Hoeve van 1867 (zie gevelsteen boven de deur) bestaande uit woonstalhuis en twee schuren, gelegen aan een bocht in de weg, voortuin en moestuin (laatstgenoemde aan oostzijde). Woonhuis van vier traveeën met stalling in verlengde onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Verankerde baksteenbouw met rechthoekige muuropeningen. Zuidelijke straatgevel met rechthoekige deur in arduinen omlijsting onder waterlijst waarboven datering; in stalling spoor van gedichte korfboogpoorten. Oostelijke zijgevel met rechthoekig opkamervenster (noordzijde) en rondboogvormige zolderluiken. Ten westen en ten noorden van het woonhuis twee langsschuren onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen).

Auteurs: Steyaert, Rita