Landhuis op oude wijk het Zant

Beschrijving

Op oude wijk "het Zant" tot landhuis omgevormde hoeve van 1824 gelegen in mooie tuin met grasperken en boomgaard, rij lindebomen vlak voor het woonhuis.

Sterk gerestaureerd boerenhuis met roze beschilderde gevels van acht + twee traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), rechthoekige beluikte muuropeningen.

Aan noordoostzijde aangebouwd voormalig koetshuis (?) onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met deels gedichte korfboogpoorten omgebouwd tot garage.

Aan noordzijde voormalige schuur waarvan de wanden verdwenen, houten stijlen (zie stijl- en regelwerk) met gerestaureerd gebint onder schilddak (nok parallel aan de straat, riet). Laatstgenoemde verbonden met woonhuis door middel van lage galerij onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Aan westzijde oud bakhuis onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen).

Auteurs: Steyaert, Rita