Woning Wuyts

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Wuyts

Beschrijving

Alleenstaand landhuis van twee bouwlagen in stijl van de nieuwe zakelijkheid, te dateren in het tweede kwart van de 20ste eeuw; ommuurde voortuin. Gecementeerde lijstgevels met opmerkelijke volumewerking: twee achter elkaar geplaatste rechthoekige volumes, aan linkerzijde telkens eindigend op een hogere halfronde uitbouw, laatstgenoemde onderling verbonden door een ronde trappartij.

Overdekt terras op de begane grond, open terras voor de achteruitwijkende bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen; voorste uitbouw met doorlopende vensterregisters, achterste uitbouw met verticaal geplaatste vensterpartij.

Auteurs: Steyaert, Rita

Modernistisch landhuis naar een ontwerp door architect Léon Stynen, uit 1928-1929.

• GEYSENS, G., GOFFIN, G., MOEREELS, J., LERNOUT, N., RENARD, P. & VAN BOUWEL, J. 1993: Modern bouwen in Brasschaat 1920-1940, Zellik, 40-41.