Dwarsschuur van 1841

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dwarsschuur van 1841

Beschrijving

Voormalige dwarsschuur van een voor het overige verdwenen hoeve van 1841. In de tweede helft van de 19de eeuw werd ze gedeeltelijk tot woning ingericht.

Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat). Bakstenen rondboogpoort. Getoogde, bakstenen vensters en deuren (tweede helft 19de eeuw). Thans onleesbare, mergelstenen gevelsteen. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk; datering door middel van muurankers in de zijgevel aan straatzijde: ANO 1841. Recente aanbouwsels tegen voor- en achtergevel.