Hoekhuis De Rode Leeuw

Beschrijving

Gelegen op hoek met Augustijnslei, een lindeboom voor het huis. Hoekhuis van vijf en twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat; mechanische pannen), uit de 19de eeuw.

In 1979 herstelde bakstenen lijstgevels beëindigd met een ornamentele fries en een brede overhoekse tandlijst. Glazen luifel uit de 20ste eeuw (zie oude foto's). Rechthoekige en steekboogvormige muuropeningen, respectievelijk op eerste en tweede bouwlaag; vernieuwde ramen. Aansluitend in Augustijnslei, stallingen onder zadeldaken (nok loodrecht op de Bredabaan).

Auteurs: Steyaert, Rita