Villa De Goudbloem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa De Goudbloem

Beschrijving

Alleenstaande woning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in cottagestijl met een ommuurde tuin, aan de straatzijde afgesloten door hekken.

Complex burgerhuis van twee bouwlagen + kelderverdieping op onregelmatig grondplan onder zadeldaken (mechanische pannen), vierkant torentje (ten westen) onder dito tentdak met ijzeren windwijzer, opgetrokken in baksteen met doorlopende banden van cement. Getoogde, rechthoekige en rondboogvormige muuropeningen. Zuidelijk gedeelte: puntgevel met houten overkapping, overkragend zadeldak op sierlijke houten steunen. Kelderverdieping met halfronde keldervensters. Omlopende veranda onder glazen luifel met I-balk en rozetten. Hogerop rondboogvormig venster waarrond houten siersteunen van de overkapping.

Auteurs: Steyaert, Rita