Burgerhuis ontworpen door Janssens

Beschrijving

Art-nouveaugetinte woning van 1912 naar ontwerp van architect Janssens. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien) met oeils-de-boeuf.

Witte bakstenen lijstgevel met dito groene speklagen en verwerking van natuursteen. Markerende houten erker, lisenen met topstuk en gevelbreed beschilderd paneel onder houten kroonlijst met dropmotief. Diverse muuropeningen met originele roedeverdeling en arduinen lekdrempels met druipgleuf. Brievenbus in merkwaardige art-nouveau-omlijsting.

• Gegevens verstrekt door de eigenaar.

Auteurs: Plomteux, Greet