Arbeiderswoning in steeg

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Noeveren

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Steeg met arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Wijk Noeveren

Steeg met arbeidershuizen, uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Nummer 260. Met aanbouw in het noorden onder lessenaarsdak, beluikt rechthoekige venster en korfboogdeur.

Nummers 262 tot 264. Oorspronkelijk één grote woning (hoeve?, meesterwoning?) zie volume en doorlopende bedaking mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw, zie zijpuntgevels respectievelijk met vlechtingen (nummer 262) en schouderstukken (nummer 264) en steile dakhelling; opgesplitst en gewijzigd in de 19de en 20ste eeuw.

Auteurs: Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke steeg met arbeiderswoningen bleef alleen nummer 262, oorspronkelijk onderdeel van een grotere woning of hoeve, bewaard. Nummers 260, 261 en 264 werden gesloopt en nummer 263 werd verbouwd en heeft geen erfgoedwaarde meer.

Auteurs: Jacobs, Els