Arbeiderswoningen Site Frateur

Site Frateur: serie arbeidershuizen ten zuiden van de Noeverseweg; inspringende nummers 190-191.

De nummers 187-189 oorspronkelijk één meesterwoning opklimmend tot 1725 (zie de datering door middel van gesinterde baksteen in zijpuntgevel van nummer 187), circa 1845 opgesplitst in drie arbeiderswoningen; de nummers 190-191 van circa 1845, doch oudere kern(?).

Nummer 192 van 1874 (volgens kadaster). Enkelhuisjes van twee traveeën en één bouwlaag (nummer 192 anderhalve) onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Bepleisterde, beschilderde of bakstenen lijstgevels met rechthoekige muuropeningen, nummers 189 en 192 beluikt, nummers 190-191 met blinde rondboogvelden. Bijgebouwtjes aan zuidzijde.

Auteurs: Plomteux, Greet