Sociale huisvesting ontworpen door Paul De Taeye

Beschrijving

Gevelwanden uitziend op de Francisco Ferrerlaan van een blok sociale woningen met een U-vormige binnenstraat (Jan Lampensstraat 1-19, 2-48) en met twee gelijkaardige wanden in de aanpalende straten: 21 huizen in Dahliastraat nummer 35-51, 59-81 en 8 huizen in Fuchsiastraat nummer 84-98. Volgens de gedenkplaat 82 werkmanswoningen gebouwd in opdracht van de stad Gent, Dienst van de woningnood in 1930 naar ontwerp van architect Paul De Taeye. Grijze bakstenen gevels van drie bouwlagen in spiegelbeeldschema. Gekoppelde deurtjes onder betonnen, gestutte latei. Raamwerk en sobere baksteenversiering in donkere steen zijn typisch voor de bouwperiode.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1930/F/10.

Auteurs: Lanclus, Kathleen