Sint-Stefaansstraat

Beschrijving

Tot de fusie van 1/1/1977 was dit de Kerkstraat; wegens dubbelgebruik werd ze nadien genoemd naar de patroonheilige van de parochie.

Straat in het centrum met ter hoogte van de Sint-Stefaanskerk een verbreding tot een grosso modo driehoekig plein, het zogenaamde Hendrik Thumasplein. De straat bestaat voornamelijk uit een heterogene 20ste-eeuwse lintbebouwing: de nummers 11 en 57 zijn nog voorbeelden van dorpswoningen met gecementeerde gevels voorzien van sterk uitgewerkte omlijstingen zoals die op het einde van de 19de en in het begin van de 20ste eeuw veelvuldig voorkwamen; nummer 102 gesigneerd 'J. Sassen-Clingh / Architecte'.