Schilderkunstlaan

Beschrijving

Straat lopend vanop de Bouwkunstlaan in oostelijke richting tot op de Liv. Walravenslaan in de Kaudenaardewijk. Voornamelijk interbellumwoningen daterend uit de periode van de ontwikkeling van deze wijk. Het begin van de straat wordt gekenmerkt door kleine rijwoningen van twee traveeën en twee bouwlagen, de nummers 2 tot 20 werden geregistreerd op het kadaster in 1932. De woningen zijn verschillend maar hebben alle wit bepleisterde accenten, bijvoorbeeld wit bepleisterde muuromlijstingen. Nummer 48 is een moderne woning volgens de bouwplannen van 1931 naar ontwerp van J. Maurice Delmoitié (Brussel) voor bouwheer Jean Pauwels. Meer op het einde van de straat onder andere bel-etagewoningen van na de Tweede Wereldoorlog.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1482, Schilderkunstlaan.
  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling II (Dilbeek), 1932/50.