Maria Magdalenakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Maria Magdalenakapel

Beschrijving

Rechthoekige kapel gedateerd 1914 (gevelsteen zuidgevel), gelegen op lichte verhevenheid, met omhaagd en beboomd (beuken, kastanjebomen en linden) terrein. Herinnering aan de Sint-Bernardsabdij (1237-1244). Kort na de verplaatsing van de abdij naar Hemiksem opgericht op de huidige plaats. Meermaals vernieuwd of verbouwd.

Bakstenen gebouwtje onder zadeldak (mechanische pannen). Verdiepte muurvlakken met drielobbig tracé aan voor- en achtergevel. Spitsboogvensters op lekdrempels en dito deur op steektrap.

• JACOBS J., H. Maria Magdalenakapel in Vremde, in DF-koerier, maandblad Davidsfonds Boechout-Vremde, Boechout, februari 1981, p. 490.

Auteurs: Wylleman, Linda