Trommelhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Trommelhoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen. Aarden erf waarrond aan noordzijde woonstalhuis (nok parallel aan de straat) uit de tweede helft van de 19de eeuw (?) met oudere kern; aanpalende langsschuur (nok loodrecht op de straat) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, aan westgevel en wagenhuis (nok parallel aan de straat) uit de tweede helft van de 19de eeuw, aan zuidzijde.

In de 17de en 18de eeuw herberg dankzij nabijheid van inmiddels verdwenen versterking op Liers grondgebied. In de 19de eeuw sprake van "Trommelhof".

Zuidelijke voorgevel woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerd gecementeerd bakstenen gebouw. Getraliede rechthoekige vensters met arduinen dorpels en steekboogdeur. Overige bakstenen gebouwen onder zadeldaken, langsschuur onder mank dak (Vlaamse pannen). Wagenhuis met gekoppelde poorten, houten lateien en houten stijlen met ankerbalken op bakstenen sokkel.

• JACOBS J., Onuitgegeven nota's.

Auteurs: Wylleman, Linda