Landbouwschool voor meisjes

Beschrijving

Ingeplant binnen omhaagd domein. Bestaande uit: aan straatzijde gelegen alleenstaand rechthoekig gebouwtje, uit het vierde kwart van de 19de eeuw (nok parallel aan de straat) met aan achterzijde aanpalende stallingen (nok loodrecht op de straat) en hoge ronde schouw.

Oorspronkelijk melkerij. Landbouwingenieur Wouters stichtte hier in 1893 een landbouwhuishoudschool voor meisjes. School in 1921 overgenomen door het Provinciebestuur, tot ze in 1924 verplaatst werd naar Deurne. Gebruikt als hoeve tot circa 1950.

Bakstenen gebouw met getrapte zijgevels en dakvenster in getrapte gevel. Boogfries onder daklijst aansluitend bij hoeklisenen, klimmend voor zijgevels en dakvenster. Rondboog- en steekboogvormige muuropeningen op lekdrempels. Inmiddels gesloopt.

• H.L., De landbouwschool aan de Oude Steenweg, in DF-koerier, maandblad Davidsfonds Boechout-Vremde, Boechout, november 1982, p. 684.

Auteurs: Wylleman, Linda