Neoclassicistisch landhuis

Beschrijving

Achterin gelegen alleenstaand neoclassicistisch landhuis met geplaveide en beboomde voortuin begrensd door bakstenen muurtje. Lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien) met oeil-de-boeuf; uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Beschilderd bakstenen gebouw op arduinen plint. Kordonlijst, casementen op borstwering en onder kroonlijst op klossen. Hoekpilasters met verdiepte rechthoekige panelen en diamantkoppen. Steekboogvensters met rolluikkasten en lekdrempels op klossen en consoles. Steekboogdeur met steektrap en bovenlicht, in vlakke omlijsting van hardsteen. Aanbouwsels van één bouwlaag onder platte daken aan zijgevels.

Auteurs: Wylleman, Linda