Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met omhaagde voortuin, uit het tweede kwart van de 19de eeuw, bestaande uit woonhuis en stallingen (nok parallel aan de straat). Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Verankerd bakstenen gebouw met beschilderde zuidgevel op gepikte plint. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters onder houten lateien en rechthoekige zolderluiken onder de daklijst. Rechthoekige deur met bovenlicht en houten latei. Noordelijke achtergevel met in woongedeelte onderkelderde oostzijde, waarboven opkamer met getralied en gekalkt bolkozijn. Verder rechthoekig getralied venster en deur. Vernieuwd rechthoekige venster en deuren in stallinggedeelte; grote rechthoekige schuurpoort met houten latei.

Auteurs: Wylleman, Linda