Beschrijving

Op enige afstand van de straat gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, uit het derde kwart van de 19de eeuw maar in het laatste kwart van de 20ste eeuw echter totaal gewijzigd. Voor 1977-78 bestaande uit woonstalhuis (nok parallel aan de straat), langsschuur (nok loodrecht op de straat) aan zuidzijde en koetshuis (nok parallel aan de straat).

Woonhuis: zuidgevel van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder een leien zadeldak, gedateerd 1861 (zie muurankers westgevel). Verankerd bakstenen gebouw op arduinen plint. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters met arduinen dorpels. Rechthoekige deur in vlakke omlijsting van hardsteen. Stallingen in verlengde onder iets lager opgetrokken, golfplaten zadeldak gedateerd 1867 (zie muurankers oostgevel). Getraliede rechthoekige en steekboogvormge muuropeningen met arduinen dorpels. De langsschuur (gedeeltelijk afgebroken bij bezoek in februari 1976) onder een afgewolfd dak. Schuuropening gedragen door Dorische zuilen van hardsteen. Ernaast bakstenen koetshuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) met vier steekboogpoorten.

Sinds 1977-78 totaal verbouwd naar een 17de-eeuws uitzicht: onder meer muurankers van 1861 veranderd in 1681. Stalling werd het woonhuis met voorgevel aan de noordzijde. Muuropeningen vervangen door kruiskozijnen en barokke deur aangebracht onder getrapt dakvenster. De langsschuur werd afgebroken alsook een groot gedeelte van het koetshuis.

Auteurs: Wylleman, Linda