Woning Peeters

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Peeters

Beschrijving

Moderne woning, gebouwd in 1977 naar ontwerp van P. Neefs. Krachtig, monumentaal volume in lichtbruine baksteen met onregelmatige travee-indeling en één tot twee bouwlagen gedomineerd door opvallend gebogen vlinderdak.

Het krachtig silhouet van de dakhelling verwijst naar de functionele opsplitsing tussen het op de straat georiënteerde praktijkgedeelte van één bouwlaag en het woongedeelte opgaand naar twee bouwlagen en opengewerkt naar de tuin toe.

Geometrische plattegrond gaat terug op een vierkant met een volgens de straatlijn schuin uitgesneden noordzijde. Dieperliggende (circa dertig centimeter), rechthoekige muuropeningen, afgewerkt met metalen dagkanten; woonkamer met een over de hoek doorlopende glaspartij.

• DE KOONING M., Paul Neefs, in Vlees en Beton, nr. 19-20, 1992, p. 118-119.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle