Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische, Vlaamse pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw.

Gecementeerde of bepleisterde en beschilderde lijstgevels (deels) met groeven op arduinen plint; kordonvormende lijsten en lekdrempels; nummer 53 met verankerde zijpuntgevels; nummer 56 met houten kroon- en tandlijst op modillons.

Nummer 53 met rechthoekige vensters in plattebandomlijsting met oren en pseudo-sleutel.

Nummer 56 met vensters in geprofileerde omlijsting met sleutel, op bovenverdieping met ijzeren leuning. Paneeldeur met glas in lood, ijzerwerk en bovenlicht in plattebandomlijsting.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle