Woning naar ontwerp van P. en F. Wintermans

Beschrijving

Vrijstaande, moderne woning, gebouwd naar ontwerp van P. en F. Wintermans in het vierde kwart van de 20ste eeuw.

Baksteenbouw, gedomineerd door een balkvormig volume in grijze gevelsteen op dito pijlers boven een inspringende, bepleisterde eerste bouwlaag met afgeronde hoek en uitgespaard inkomtravee. Horizontaal accent versterkt door rechthoekige raambanden gevat in aluminium en gevelbreed balkon achteraan. Traphal opengewerkt door middel van raampartij; betonnen trap met metalen buisleuning.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle

Aanvullende informatie

Eigenaar geeft aan dat de rechthoekige raambanden gevat zijn in "wit gelakt hout" in plaats van "aluminium", "het gevelbreed balkon" waarvan sprake gewijzigd dient te worden in "gevelbreed terras" en de "betonnen trap met metalen buisleuning" gewijzigd dient te worden in "natuurstenen trap met buisleuning".

• Informatie verkregen van de eigenaar.