Herenhuis in neorococostijl

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder mansardedak met dakkapellen (nok parallel aan de straat, leien), ten oosten vierkante hoektoren van drie geledingen onder helm (leien) met ijzeren windvaan; jaartal "1865" in de deurtravee.

Witgeschilderde bakstenen lijstgevel met dito bepleisterde onderdelen op breukstenen plint. Verticale en horizontale gevelgeleding door lisenen, banden en kordons; decoratieve muurband met stucwerk van bloemenranken; houten kroon- en tandlijst. Voor- en achteraan deurtravee verhoogd tot klokgevel met gebogen kroonlijst en topvaas; bordestrap met balustrade. Schouderbogige muuropeningen met aangepast houtwerk in plattebandomlijsting; ovale oculi met ijzerwerk in toren.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle