Appartementsgebouw Mys

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw Mys

Beschrijving

Vrijstaand rechthoekig volume met vier appartementen, van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, gebouwd in 1964 naar ontwerp van E. Wauters, gebaseerd op modernistische principes.

Witgeschilderd, bakstenen volume met inspringende gevelvlakken in de zijgevels; fijne en lichte voorgeveltekening door skelet van stalen I-profielen namelijk naar het zuiden (straatgevel) georiënteerde, gevelbrede balkons met glazen leuningen tussen stalen tussenstijlen; terrassen en lateien van beton.

Horizontale markering door grote of smalle vensterpartijen, gevat in aluminium. Inkom in achtergevel namelijk rechthoekige deur met sterk uitgesproken luifel onder bovenlicht.

• DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 34-35, 116.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle