Parochiekerk Sint-Franciscus

Beschrijving

Gebouwd in 1965 naar ontwerp van R. Van Steenbergen; ingewijd op 1/10/1966, zie zandstenen gevelsteen in inkom. Het geheel is een combinatie van twee halve cirkels onder plat dak: brede, halfcirkelvormige beuk, ten zuiden toegankelijk via drie vleugeldeuren, elk gevat in een rechthoekige uitbouw, ten noorden eindigend op koorabsis met omsluitende, gelijkvormige en lagere uitbouw met achteringang waarin sacristie (links), ruimte voor misdienaars (midden) en berging (rechts).

Ten oosten losstaande, rechthoekige betonnen klokkenstoel. Betonnen skeletbouw ingevuld met baksteen, aan voor- en achterzijde onderbroken door metalen verticale en horizontale vensterbanden. In 1991 beperkte renovatie- (dak, voegwerk, beton) en schilderwerken.

Sober interieur: bakstenen muren, witgeschilderde koorabsis; houten vlak plafond met centrale lichtkoepel; vloer in kiezelbeton. Orgel uit 1967, door B. Pels-D'Hondt (Herselt).

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle