Directeurswoning

Beschrijving

Directeurswoning van 1912. Aanvankelijk ontworpen op dezelfde schaal en in dezelfde stijl als de ingenieursvilla's, groeide ze in de loop van de jaren, en vooral na de Tweede Wereldoorlog, uit tot een monumentaal gebouw in neobarokke stijl, gelegen in een park dat vier maal zo groot is als het Koninginnepark.

Bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder schild- en zadeldaken (leien), voorzien van dakvensters en -kapellen. Verhoogde begane grond met breukstenen plint. Neobarok portaal met trap. Thans opgenomen in het geheel van het Cultureel Centrum, dat in het park werd gebouwd.