Villa naar ontwerp van L. Jansen

Beschrijving

Vrijstaande, moderne woning, opgebouwd uit vierkant hoofdvolume van twee bouwlagen (woongedeelte) met aanpalend langgestrekt volume van één bouwlaag (slaapgedeelte) onder plat dak, gebouwd in 1963, naar ontwerp van L. Jansen.

Witgeschilderde baksteenbouw; tuingevel met op bovenverdieping uitspringend balkon op metalen zuiltje, bekroond door mozaïekband. Grote rechthoekige, metalen raampartijen met horizontale verdeling, kantelsysteem en met zonnetenten aan de tuinzijde; rechthoekige deur met bovenlicht en verticale banden in reliëfglas, dito glazen luifel op fijne, metalen zuiltjes.

Laag ommuurd terras; voormalige garage in 1975 verbouwd tot overdekte barbecue-hoek naar ontwerp van dezelfde architect.

• DE BONT Y.,100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 119.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle