Rijwoning Van der Flaes

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, gebouwd circa 1935 naar ontwerp van Ern. Wauters, aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid.

Onderkelderde lijstgevel van gele baksteen met lintvoegen, afgezet met muurkappen; gevel verlevendigd door verwerking van zwarte tegels, vijfzijdige erker van slaapkamer en door gevarieerde rechthoekige, metalen muuropeningen. Deur en venster op de begane grond gevat in beschilderd, natuurstenen parement met omlopende plattebandomlijsting.

Interieur met zowel "klassieke" als vernieuwende elementen in indeling namelijk nog een variante op enfilade van leefruimtes en aanbouw achteraan tegenover een beperkte circulatie.

• Stadarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1935, dossier 310.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle