Modernistische woning Peeters

Beschrijving

Rijwoning uit circa 1935 naar ontwerp van Ern. Wauters, geïnspireerd op de nieuwe zakelijkheid; gebouwd ter vervanging van de uiterst linkse travee van aanpalend voormalig laboratorium.

Lijstgevel van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen) met parement van deels baksteen met lintvoeg, deels kunststeen en arduin. Rechtertravee geritmeerd door horizontale raampartijen met kleine, metalen roedeverdeling; linkertravee met een weinig uitspringend deurtravee, een horizontale vensterband en op tweede bouwlaag drie patrijspoorten boven doorlopende dorpel, art-decogetint en gekleurd glas in lood.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle