Patiowoning naar ontwerp van L. Jansen

Beschrijving

Vrijstaande patiowoning van 1965. Strak uitgewerkte compositie van één bouwlaag onder plat dak, gekenmerkt door witgeschilderde bakstenen gevels en grote glaspartijen; zowel in opbouw als grondplan met zin voor symmetrie en het gebruik van gelijke, steeds weerkerende onderverdelingen.

Gegroepeerde woonruimten rondom overdekte binnentuin, links aansluitend blok met slaapvertrekken en aangrenzende binnentuin, rechts vooraan inkom en bureau met binnentuin en rechts achteraan de keuken; in een apart blok uiterst rechts, garage, hobbykamer en kamer van het dienstmeisje, eveneens met binnentuin.

• DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 80-82.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle