't Eilandje

Beschrijving

Zogenaamd 't Eilandje oorspronkelijk tussen Kattendijksluis en Sasdok (ten noorden), Kattendijkdok en Verbindingsdok (ten oosten), Bonaparte- en Willemdok (ten zuiden) en Schelde (ten westen); gebied van 19 hectare met gemengde functies (wonen, horeca, havengebonden bedrijven en opslagplaatsen) dat van 1869 (aanleg Verbindingsdok) tot 1974 (demping van benedenhoofd der Bonapartesluis) aan alle zijde omgeven was door water. Onderwerp van een uitgestrekter herwaarderingsgebied, opgenomen in Stad aan de Stroom project van 1990.

• GEELEN K., Het Eilandje, Brugge, 1988.

Auteurs: Plomteux, Greet; Himler, Albert