Villa Jongeneelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Jongeneelen

Beschrijving

Vrijstaande woning van 1992 naar ontwerp van architect P. Schellekens. Langgestrekte woning van twee bouwlagen, opgetrokken in snelbouwsteen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), voorafgegaan door een beglaasde stalen aanbouw; aansluitende diepe tuin aan zuid- en westzijde.

Interessante compacte binnenindeling, op de begane grond bepaald door een overdwarse scheiwand, op de bovenverdieping met een volledig geïsoleerde werkhoek.

Belangrijk is ook de aandacht voor materialen en kleuren onder meer het gebruik van pigmenten in de voegmortel en het schilderen van dakgoten en afvoerbuizen.

• DE BONT Y., 100 jaar wonen in Turnhout, Architectuur van 1895 tot 1995, Zellik, 1995, p. 108-109.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle