• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van drie brede traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, opgetrokken naar ontwerp van architect Wijnen, 1925, voor rekening van volksvertegenwoordiger en schepen A. Van Hoeck.

Heden witgeschilderde bakstenen lijstgevel, waardoor de oorspronkelijke bedoeling de traditionele 17de-eeuwse architectuur te benaderen niet meer als dusdanig herkenbaar is; rechthoekige houten kozijnramen; deur in geblokte omlijsting met luifel en bovenlicht; boven de middelste travee verhoogde daklijst met groeven.

• Stadsarchief Turnhout, Bouwaanvragen, 1925, dossier 219.
  • SCHELLEKENS J., Turnhout de hoofdstad van de Kempen, Amsterdam, 1949, p. 140.