Woning Van de Vliet

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Van de Vliet

Beschrijving

Zogenaamd woning Van de Vliet, 1967-1968, naar ontwerp van architect P. Neefs. Witgeschilderde bakstenen villa van één bouwlaag onder plat dak; stalen ramen en deuren.

Vierkant grondplan, aan de buitenzijde gemarkeerd door terrasvormige insprongen ter hoogte van de living, in het interieur door segmentbogige, diagonaal tegenover elkaar ingebrachte secties, respectievelijk met inkom, keuken en garage in de noordwesthoek, badkamer en slaapplaatsen in de zuidoosthoek; ruime living met verdiepte zithoek, met overluifeld terras in het zuiden en een vrije lichtinval aan de westkant.

• DE KOONING M., Paul Neefs, in Vlees en Beton, nummers 19-20, 1992, p. 66.

Auteurs: Plomteux, Greet