• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder wolfsdak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), gedateerd "1934", met inslag van cottagestijl en art deco; voortuintje met bakstenen afsluitingsmuurtje met buisleuning.

Bakstenen lijstgevel met gecementeerde en beschilderde onderdelen en muurvlakken op arduinen plint; decoratief metselwerk. Rechter travee op bovenverdieping met driezijdige erker en eindigend op afgeknot puntgeveltje onder afgewolfd zadeldak; uitgespaarde inkompartij; houten kroonlijst op klossen en consoles. Rechthoekige vensters met afgeschuinde bovenhoeken en kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Achteraan gevelbrede uitbouw van één bouwlaag onder plat dak.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle