Hoeve in L-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in L-vorm

Beschrijving

Hoeve van in totaal acht traveeën onder zadeldak (nokrichtingen parallel aan en loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw met oudere kern of inplanting; haaks aanpalende driebeukige langsschuur van vier traveeën.

Verankerde baksteenbouw, deels op gecementeerde plint; baksteenlijst. Rechthoekige muuropeningen onder andere in de achtergevel opkamervenster boven getralied keldervenstertje, in schuur houten poorten en deuren onder dito latei, in stal poortopeningen gedicht, enkel nog strek en/of houten latei. Recente aanpassingen, zie muuropeningen, dakkapellen, uitbouw aan achtergevel,...

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle