Woonstalhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonstalhuis

Beschrijving

Woonstalhuis van acht traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw, in de 19de- en 20ste eeuw aanpasingen en verbouwingen; omhaagd voorerf met waterput en notelaren.

Verankerd, bakstenen volume op gecementeerde plint; muurvlechtingen, houten getralied bolkozijn en muuropeningen met houten latei in rechter zijgevel duiden op ouder, eerste volume; letterankers "G" en "S". Getoogde, beluikte muuropeningen in woongedeelte; recent verbouwde stalvensters. Sterk aangepast interieur met twee bewaarde Kempense haarden rug aan rug, één met oorspronkelijke schouwbalk met inkervingen en kaarsnisje.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle