Modernistische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Modernistische villa van twee bouwlagen onder plat dak naar een ontwerp van architect Willie Pijl van 1935, voltooid in 1936. Opdrachtgever was de verzekeringsagent L. Prévost, verbonden aan de maatschappij "Générale", vermoedelijk de General Accident Fire & Life Assurance Corporation gevestigd aan de Meir.

Gele baksteenbouw met plint van dwars geplaatste stenen en omlopende kroonlijst onder de daklijst. Markante halfronde erker onder balkon links en opengewerkte hoekpartij rechts. Ommuurde voortuin.

Volgens het bouwplan gelijkvloers enfilade van woonkamer (halfronde erker), eetkamer en overdekt terras in linkerflank, inkom- en traphal, vestiaire annex wc en keuken in rechterflank. Op bovenverdieping slaapkamer (balkon), badkamer, gastenkamer, meidenkamer en 'reservekamer'. In souterrain garage, was-, stookplaats, kolen-, voorraad- en wijnkelder.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde