Modernistische tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Modernistische tweegezinswoning van twee bouwlagen en souterrain naar ontwerp van architect Peter Seeger van 1936, voltooid in 1937. Nummer 47, de eigen woning van de architect, in opdracht van zijn moeder Anna Mets (1884-1981), weduwe van Leonce F. Seeger (1880-1981); nummer 49 in opdracht van Jan Goossens.

Gele baksteenbouw met in- en uitspringende volumes op rechthoekige plattegrond, plat dak. Licht verhoogde middenpartij met verticale vensterstroken, voorts (omlopende) rechthoekige muuropeningen en radvensters op bovenverdieping. Garages in souterrain. Ommuurde voortuinen.

Volgens het bouwplan gespiegelde plattegronden georganiseerd rond de inkom- en traphal aan straatzijde. Gelijkvloers achtereenvolgens kantoor, keuken met dienstingang en suite van salon en eetkamer met terras aan tuinzijde. Op de bovenverdieping drie slaapkamers, meidenkamer, linnenkamer en badkamer.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 238#4654 en 238#4659.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde