Beschrijving

Hoeve, in kern opklimmend tot de 18de eeuw: bouwnaad van de noordelijke zijgevel van het woonhuis, wijzend op een oorspronkelijk kleiner volume, en de Ferrariskaart. Woonstalhuis ten noordwesten, parallelle schuur ten zuidoosten, bakhuis ten westen.

Verankerde baksteenbouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de aarden weg, pannen en golfplaat). Aan westzijde onderkelderd woonhuis met gecementeerde oostgevel van vijf traveeën, voorzien van beluikte en betraliede rechthoekige vensters onder houten latei. Noordelijke zijgevel met gedichte muuropeningen en rondbogige ontlastingsbogen. Uitspringende stallingen met overwegend aangepaste rechthoekige muuropeningen.

19de-eeuwse langsschuur, geritmeerd door lisenen en een aangepast bakhuisje (nok loodrecht op het woonhuis) met rondboogdeurtje en muurvlechtingen.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde