Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis met decoratieve elementen ontleend aan het neoclassicisme en de neorenaissance, van circa 1900; vier traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak (nok parallel aan de straat) met dakkapel en oeils-de-boeuf.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met benadrukte ingangstravee. Belijnde gelijkvloerse verdieping onder hardstenen puilijst met balkon op bewerkte consoles. Gevelbeëindiging met gelede architraaf, panelenfries en kroonlijst met tandlijst op bewerkte consoles. Rechthoekige muuropeningen, op bovenverdieping in geriemde omlijsting met decoratieve sleutel.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde