Hoekpand met flats en Café Terminus

Beschrijving

Hoekpand (Jozef Kenneslei) met café en flats, naar ontwerp van architect Frans Van Gils van 1936, in opdracht van F. De Strooper.

Baksteenbouw van drie bouwlagen onder plat dak; markante omlopende puilijst en hoektravee met verticale vensterpartij. Voorts horizontale vensterregisters, halfronde balkonnetjes (Heistraat) en patrijspoorten (Jozef Kenneslei) onder meer voor trapzaal (rechter travee).

Café met keuken annex pomphuis en 'koer' op begane grond en bierkelder in de ondergrond. Telkens twee gespiegelde appartementen per verdieping, ontsloten door een gemeenschappelijke inkom- en traphal in de laatste travee. Deze bestaan uit een enfilade van woonkamer, salon en slaapkamer, en een keuken annex wc.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde